Uitlijnen

Uitlijnen is het controleren en eventueel corrigeren van de wiel en fusee standen van een voertuig. Met als doel het voertuig op de juiste manier te laten rijden met zo min mogelijk banden slijtage.
 
Wanneer er klachten zijn over de rij eigenschappen van het voertuig, bijvoorbeeld scheef trekken, of een verkeerde slijtage van de banden, is het aan te raden om de uitlijning te laten controleren. Maar ook als er schade aan het voertuig is gereden en wanneer er onderdelen van de stuur inrichting en wiel ophanging zijn vervangen.
 
Het beste is wanneer er nieuwe banden op een voertuig worden gemonteerd om dan ook een uitlijn diagnose uit te laten voeren. Het uitlijnen gebeurt bij ons met een Beissbarth uitlijnmachine. Hiermee meten we altijd de wiel en fusee standen van alle vier de wielen. Onze gekwalificeerde monteurs corrigeren eventueel geconstateerde afwijkingen.
 
Niet altijd kunnen alle afwijkingen gecorrigeerd worden. Dit heeft te maken dat de fabrikant van het voertuig er voor gekozen heeft om niet voor elke wiel en fusee stand een stel mogelijkheid toe te passen. Wanneer dit word geconstateerd volgt er overlegt met de klant.
 
De kosten van uitlijnen kunnen niet worden vast gesteld met één vast bedrag. Dit heeft namelijk verschillende oorzaken.
Bijvoorbeeld welke wiel en fusee standen kunnen en moeten er afgesteld worden, en op welke manier. Na het maken van de diagnose kan er wel een schatting gemaakt worden van de kosten. 
  
Share our website